Impressions on the mystery hops?
I guessed they were Cascade or Chinook or Centennial since he said he bought the plant at Rona, and I picked up on some citrus and resin (maybe by self suggestion).
I’ve read a guy on a forum saying that he often got melon from Centennial when paired with WLP007 Dry English Ale. I know it’s different from Notty but maybe a low amount of these hops paired with a fruity British yeast can achieve this flavor.
The variety would make sense for homegrown hops. I don’t think that he bought Huell Melon, Belma or El Dorado hops at Rona haha
J’espère que ton chat a apprécié!
Voici la recette de la bière :
O’RYE-LLY’S IRISH STOUT
OG : 1.040
FG : 1.008 (j’ai obtenu 1.009)
ABV : 4.2 (obtenu 4.1)
IBU : 28
Mash @ 66C
Mashout @ 76C
Thomas Fawcett Maris Otter - 70%
Flaked Barley - 15%
Weyermann Chocolate Rye - 8%
Bairds Roasted Barley - 7%
East Kent Goldings - 14 IBU @ 40 min.
Fuggles - 14 IBU @ 40 min.
Fermentis Safale K-97 (direct pitch)
18C pour 7 jours et 20C jusqu’à atténuation complète
Cold crash 48h
Refermentée en bouteille au dextrose à 2.0 volume.
C’est exactement comme ça qu’on devrait donner une recette. Merci Ian!
Je me sens un peu alcoolique parce que je bois une de vos bières à tous les soirs, mais je suis trop curieux pour attendre!
IPA de M. @ericpare cet après-midi :
C’est parfait l’ami! Tu es notre goûteur du mois!
@LucLeStout, est-ce que tu as utilisé une levure à Champagne ou a vin blanc? C’est probablement dans ma tête, mais j’ai des arômes et des saveurs qui me rappellent vraiment le vin!
Nope, Lutra kveik!
IPAish touski
5 gal batch
OG : 1.052
FG : 1.01
ABV : 5.5%
IBU : 36
Mash BIAB @ 67C
2 row - 4 kg (95%)
Crystal 10L - 0.25 kg (5%)
28g Cashmere - 60 min.
28g Kohatu - 5 min.
Dryhop 72 heures avant kegger
28g Citiva
28g Triumph
Lutra Kviek liquide
26C 4 jours
Embouteillé du keg
Nice spicy character from the yeast, fruity flavor from hops and a light roast background from the grains. With a low ABV, it was a nice first beer to drink on a Friday night! Thanks for sharing!
@MarcGuay Great pils, good job! Made an attempt at a BJCP scoresheet, i’ll send it to you privately.
Really enjoyed your Dunkelweizen @PatLalonde. A nice malt sweetness, well balanced & smooth. Could have easily drank a second or third. Thank you!
My pleasure ! thanks for the feedback
Thanks for the feedback! I’m glad you enjoyed it!
@ericpare Très généreux de ta part d’avoir partagé ta Brett IPA. À ta place, je l’aurais gardée pour moi!
Un vrai jus de pêche et mangue avec juste ce qu’il faut de funky, j’ai adoré.
J’espère qu’il t’en reste pour la prochaine compète, ça goûte la
Merci!