Est-ce que tu brasses moins que avant?

J’essaie de brasser une fois par mois, quoi qu’il arrive, juste pour rester active.

Je suis curieux de savoir si les membres brassent moins, et si oui pourquoi (moins de temps, coût des ingrédients, tombée en amour avec la Bud Light) ?

Je ne brasse pas l’été; il fait trop chaud. Ma saison de brassage est de Octobre à Mai. J’ai 16 kegs et 4 demi-kegs. Je tente toujours de tout remplir pendant la saison de brassage et ça me suffit pour passer les 4 prochains mois. Le plus difficile là-dedans, c’est de figurer quels styles que j’aurai de besoin. J’ai 4 taps en plus d’un beer engine, en plus j’ai deux autres taps dans la brasserie. Alors j’ai généralement le choix pour mes amis qui viennent m’aider à consommer. :blush:

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I just looked at my records and I haven’t brewed since May 3rd. It’s only because I have been travelling a ton this year and knew that I wouldn’t be home to drink much of it. I hope to brew 3 or 4 times in December. All the travelling has led to trying a lot of craft beer. If I’m buying beer, it certainly isn’t Bud light.

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These are the number of brew days I’ve had over the past 8 years. I should be brewing 3 more times before the end of the year, so 2024 should be 11 as well.

2022 was Covid related. Since I wasn’t hosting a lot of guests, I didn’t go through a lot of beer in 2021 and 2022. The years with 18 and 22 brew days, I must have run out of beer since I see a few brew days in June, July and August. I did brew for a few parties and weddings back then.

Denis

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De façon étonnante, moi j’ai brassé plus souvent cette année que les deux dernières années, j’en suis à une vingtaine de brasses jusqu’à maintenant et je devrais en ajouter 2-3 nouvelles avant la fin de l’année! Je veux essayer de brasser pas mal tous les styles et répéter les brassins à succès! Le fait de brasser pour le IronAlers, la calendrier de l’Avant et les projets barils du club, augmente aussi le nombre de brasses pour moi

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Oui parce que je bois moins et je reçois moins de gens et je brasse selon mes besoins!

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Moi je ne brasse plus l’été parce qu’il y a trop d’activités. Je brasse de septembre à avril, en moyenne un brassin aux 3 semaines. Ça donne le temps de laver des bouteilles et d’embouteiller entre les deux.

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Mais comme je brasse en équipe de 2-3, tout est divisé en conséquence, donc 2-3 petits kegs à chaque brasse, ce qui se boit plus vite, donc un besoin de brasser plus souvent pour garder l’offre active au kegerator! Comme nous commençons aussi à avoir un petit chai à la maison, il faut remplir ça aussi ces barils là! En conclusion, ce n’est pas nécessairement le nombre de fois qu’on brasse par année qui est important, mais c’est de garder cette flamme de brasseur amateur active qui compte le plus at the end of the day!

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Est-ce qu’il y a des gens qui réduisent leur consommation d’alcool ? Boire moins ou brasser des bières à faible teneur en alcool ?

Anyone out there cutting down on alcohol? drinking less or brewing low-alcohol beers?

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So far this year I have brewed 13 batches (25 litres each). In 2023: 18 batches, 2022: 12 batches. I aim to brew once per month. In the summer I keep brewing, but this year I made my wort chilling much faster because I switched to OMEGA Lutra dried yeast. I pitched the yeast warm, at roughly 30 degrees. I did 4 batches with it so far, all turned out great. I have no temperature control. I used 1 packet and saved the yeast. Note that kveik likes to be under-pitched. I probably overpitched the first batch because I used the 11g whole packet. I recommend viewing David Heath’s YouTube video “Kveik Yeast The Great Pitching Rate Debate”.

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Not really. I might go a day or two with substantially less consumption, but then I’ll go back to the usual.

In my case, it’s typically two to three pints a day. Well above the Health Canada guidelines but what the hell, I’m 69 years old, still brewing, still drinking, still enjoying good health.

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Ma consommation est constante aussi (au détriment de ma conjointe et ma profession lol), je ne bois évidemment pas quand je suis de garde à l’hôpital lol, mais oui mes compères et moi brassons soit des bières plus faible en alcool, mais goûteuses, ou des bières plus alcoolisées pour le barriquage! Je crois que tout est une question de dosage et contrôle dans la vie hehe, je ne suis pas un adepte de tout arrêter, mais de diversifier! En brassin cet été, nous avions des produits allant de 2.8-6%! Avec tout le houblon que j’ai récolté cette année, un faucet de mon kegerator sera bientôt dédié à des Hop Water, comme alternative sans alcool. Pour moi, dans la vie, tout est question de ‘balance’! Et n’oubliez pas de cuisiner avec vos bières aussi, c’est succulent!

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Very nice thread by the way, excellent question for all MontreAlers!

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Ma moyenne est de 12-13 brasses par année (22L) avec des extras (brasse avec le voisin / amis) et en moyenne, je bois de 1 à 2 pintes par jour.

Je vais explorer le brassage de bière entre 3 et 4 degré d’alcool. Un défi de plus surtout pour des lagers.

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Brasser une bière à faible teneur en alcool (LAB) est un véritable défi. J’ai appris après quelques mauvaises LAB que l’équilibre est difficile à trouver.

I feel as though I brew a little less overall, but I’ve also streamlined things, adjusted batch size and fallen into a more solid rhythm so it may not quite be the case.

On average, I brew twice a month. I recently didn’t brew for 6 or so weeks in a row since all my time and energy was going to setting up a new kegerator and I felt like I was losing my mind and that it was taking forever. Not very long at all, but it was the longest I’d gone without brewing since I started.

Every summer I do brew a bit less and every summer I tell myself that if I was smart I’d take a break. But I never do. The double-edged sword of brewing small batches: harder to build up a backlog, but more reason to brew.

Here are my quick numbers from Brewer’s Friend. Wonder what had me brewing so much in 2020-2021?? lol

I did one-gallon batches up until 2022-2023ish, now I do approx. 2.25 gal.

2017: 4
2018: 19
2019: 37
2020: 39
2021: 37
2022: 21
2023: 24
2024: 24 so far

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Yeah, those are small batches alright. I brew almost only 40L batches and the occasional 30L batches mostly when I’m aiming for a higher OG. (Mash tun size limitation.)

As for low alcohol beer, I do brew the occasional English Bitter, keeping it below 5% and at times just below 4%. It’s a style that allows lots of leeway.

Over the years I’ve been pretty stable in my brewing: 10-12 x 40L batches. This year summer/fall I was busier than usual and brewing took a backseat. My ambition remains to brew once a month to keep my taps full, but I have noticed that 40L batches are taking longer to consume. I’m drinking a little less (is this a mid-40s thing?), certainly less than a pint a day, and I think I’m hosting friends less often too.
Maybe I’ll start brewing smaller batches to avoid being stuck bottling up beers to make room in my keg fridge.

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Are you at least drinking the beer you are bottling? I tried that so I could have a keg to brew but I prefer my beer on tap so I never drink them. I take a ukeg if I go out to a friend’s. Good thing I have a son in law who takes whatever I offer.

I used to bottle some beers after they’d been on tap for a while. Specifically, higher alcohol beers like barleywines, Belgian Triples, etc.

I’d put them on tap until they were well carbonated and crystal clear, then I would counter-pressure fill them.

Problem is, I always forgot that I had them stashed away in the cold room and never got poured.

In fact, I drank one just last month (Triple) that had been brewed almost 7 years ago!